In de eerste week van augustus deed Mier samen met het Gentse kunstenaarscollectief van Het Vogelnest een workshop 'toiletten bouwen zonder budget'. Een week lang werden er duchtig palletten en watervaten uiteen gehaald en op een andere manier weer in elkaar gestoken. Hier is het resultaat:
Oma's bedsprei omgetoverd tot tentenkamp.
Letsen voor de eendjes.
Een leuke namiddag: Een oud bad, een stuk golfplaat, zes wilgentakken. Meer heb je niet nodig om de eendjes van een LETS-vriend een droog hok en een vijvertje te geven.
Drie jaar geleden werden we de trotse eigenaars van de vroegere woning + winkel van Stevens grootmoeder. Als pas afgestudeerde interieurarchitecten zijn we alles eigenhandig beginnen verbouwen.
Zowel binnen-, buitenbekleding als structuur bestaat uit gerecupereerd hout, afkomstig van palletten, bekisting en afbraken. We gingen van het principe uit dat er geen enkele boom mocht gekapt worden om ons een dak boven ons hoofd te verschaffen. Als isolatiemateriaal gebruikten we gerecupereerd piepschuim, stro, cellulosevlokken en versleten kledij. Waar er nieuwe materialen gebruikt zijn, zijn het FSC-gelabelde producten. Ventileren doen we met luchtzuiverende kamerplanten, onze groene long.
We willen aantonen dat een bestaande woning ecologisch verbouwen tot een lage energiewoning helemaal niet duur hoeft te zijn! Onze woning werd verbouwd met een budget van slechts 35000 euro.
Ook in de tuin werd op de vaste planten en lavasteen na, alles gerealiseerd met gerecupereerd (lees: gratis) materiaal.
Lees meer over MIER: http://www.mier.be