donderdag 3 april 2008

Alweer een groot werk achter de rug. Alle tegels zijn gelijmd (op de vloer althans). Jammer genoeg hebben we de werken ongeveer een week moeten onderbreken, omdat de weergoden plots hadden beslist om aan het officiĆ«le begin van de lente nog eventjes wat sneeuw uit te strooien. Onder 5°C kan men de tegellijm niet verwerken.

straat 1: de veranda/dressing


straat 2 : gang langs de keuken


kruispunt straat 1 met straat 2 (de living op de achtergrond)


plein 3: bureau

De tegels zijn getrommeld, 20 x 20 cm en zijn van Viƫtnamese afkomst. Ze worden vaak buiten gebruikt voor opritten en terrassen. Het is de goedkoopste en naar het schijnt minst kwalitatieve arduin die men momenteel kan vinden op de markt. Als je 't mij vraagt is het alleszins de mooiste, aangezien de tegels uitblinken in imperfectie! Je ziet op bijna elke tegel witte of bruine aders, barsten, zaagsneden, noem maar op. Het resultaat is een zeer gevarieerd oppervlak. Kortom, het is een vloer die leeft, (zoals de houten planken die we gebruiken) en valt helemaal niet te vergelijken met een doodse (valse) keramische vloer. Tot zo ver de ode aan de arduinen tegels ;)
In feite werken we in het hele huis slechts met 2 materialen: dennenhout (zie vorige posts) en arduin. In de badkamer, nl. in de inloopdouche en rond het bad komen dezelfde tegels. Alsook in de keuken, tegen de wand aan het aanrecht. Door ons in materiaalkeuze te beperken willen we een zeer natuurlijk en rustgevend beeld bekomen, dat contrasteert met de overvloed aan indrukken en materialen die we dagdagelijks in het openbaar te slikken krijgen.

1 opmerking:

Tom zei

Beste,

we hebben vandaag je blog ontdekt en zijn onder de indruk van de inrichting van jullie huis. Vooral de keuze voor getrommelde arduintegels vinden we erg leuk.
We bouwen zelf een huis met hout en stro en overwegen ook om een dergelijke tegel te kiezen.
We vragen ons echter af wat jullie ervaringen nu zijn met deze tegels qua onderhoud en hoe zit het met slijtage van kleren van kinderen die op de grond spelen?

Met vriendelijke groeten,

Tom en Liesbeth