donderdag 5 juni 2008

In de badkamer hangen er weer wat latten bij: onder het podium van de douche en onder de lavabo.
In de living achteraan zijn de veluxen ook verder afgewerkt. Geen isolatie of dampscherm meer te bespeuren.

Aangezien de Robrails nog altijd niet geleverd zijn, zijn we dan maar begonnen aan het plafond boven de bureau en de keuken. Moet ook gebeuren natuurlijk, maar dan in een andere volgorde dan oorspronkelijk was gepland. Eerst een houten roostering aangebracht in het deel van de bureau. Boven de keuken kunnen we de roostering gebruiken die er al was, mits wat verstevigingen, want de Fermacell die eraan kom, is toch wat zwaarder dan de mdf-tegels die er voordien aanhingen.
Nu zijn we de Fermacellplaten aan het hangen in de bureau. De helft daarvan is al gedaan. We hebben een superhandig, doch eenvoudig systeem gevonden om de platen te ondersteunen, namelijk 2 houten "stempels". Zo kunnen de platen veel preciezer gepositioneerd worden en is het werk een pak minder vermoeiend. Dat we dat niet eerder ontdekt hebben. Het gaat alleszins vlotter dan verwacht. We hopen tegen dit weekend het volledige plafond gedaan te hebben.


De ruimte boven het valse plafond gaan we laten volspuiten met cellulosevezels voor een beter thermisch en akoustisch comfort.


1 opmerking:

Anoniem zei

wanneer mogen we ne keer komen kijken??
ik ben zeker dat onze mond zal openvallen :)
zaterdag 21 juni? hoe klinkt dat voor jullie?
valerie