woensdag 26 november 2008

Het aquarium is ingericht: ganse rotsformaties gemaakt met resten van de arduintegels, met veel holtes, waarin de vissen heel wat schuilmogelijkheden hebben. De belichting ensceneert de opgaande zon, daglicht en de ondergaande zon. Hoewel er nog geen vissen zwemmen (het water moet eerst rijpen) krijg je toch al een aantal sfeerbeelden.

zicht vanuit het bureau

zicht vanuit de badkamer: dag

zicht vanuit de badkamer: avond

Ondertussen stapelen we verder aan de muurtjes in de tuin. Er begint zich al een mooi parcours van loopgraven en paden te vormen. Onze Jo (mijn broer) zit nu ook middenin de verbouwingswerken, die kan al een deel van zijn steenpuin bij ons kwijt. De buren denken waarschijnlijk dat we hier een containerpark gaan opstarten ;)Sinds gisteren zijn we gestart met het voorbereidende werk voor het isoleren van de buitengevel (=de zijgevel en de achtergevel). De voorgevel is reeds voldoende geïsoleerd langs binnen, met een dik pak stro. Voor de buitenzijde gaan we een ander isolatiemateriaal gebruiken: we doen ons huis letterlijk een dikke trui aan! De Kringwinkel van Aalst, de Teleshop, stelt ons 3600 kg kledij ter beschikking. Dit zijn 480 zakken van 7.5 kg. Het zijn kledingstukken die zodanig versleten of vuil zijn dat ze niet meer verkoopbaar zijn. Al het textiel komt tussen een houten roostering, die we momenteel tegen de gevel aan het monteren zijn. Natuurlijk zal de kledij beschermd worden tegen regen, want vochtige isolatie isoleert niet. Hiervoor zullen we Celit van 18mm dik gebruiken, dit zijn onderdakplaten uit houtvezels, die bovendien nog extra isoleren
Op dinsdag 9 december wordt de lading geleverd. Wie eens een kijkje wil komen nemen naar deze bijzondere isolatiewijze of zich geroepen voelt om mee te helpen, mag gerust langskomen. Kokerijstraat 41; 9310 Meldert is de place to be.Geen opmerkingen: