zaterdag 1 november 2008

Op de eerste dag van de Open Klimaathuizen,18 oktober, is voor het eerst het zonlicht in de slaapkamer binnen gevallen. Het effect is vrij spectaculair maar van korte duur. Je ziet op elke wand lichtvlekjes, groot-klein, fel-minder fel, en zelfs de kleuren van de regenboog.De ruimte achter het bureau, waarin de opslagruimte voor de pellets, logeerkamer en wc zal komen, is intussen leeggemaakt. De vloer is geïsoleerd met de resterende piepschuimplaten (juist genoeg) en ligt nu klaar om de chape erop te leggen. Dat gebeurt woensdag. De arduinen vloer uit het bureau zal doorlopen in de ruimte daarachter, net zoals de houten kastenwand.In afwachting van de chapewerken, hebben we vandaag aan afvalverwerking gedaan. Ondertussen was onze berg steenpuin al weer flink gegroeid. We hebben er dan maar stapelmuren mee gemaakt met daarachter een thalud van het fijnere puin, vermengd met aarde. Opgeruimd staat netjes.
Waar het duivenkot was, komt een avondterras, deels verzonken in het thalud.

We hebben natuurlijk ook aan de dieren gedacht. In de muur zit een schuilplaats voor egels verwerkt, gemaakt van een oude keramische rioolbuis die uitmondt in een zacht, droog holletje met gras en bladeren. In de andere holtes tussen de stenen kunnen allerlei insekten, muizen etc. terecht.


De stapelmuur langs het pad dat naar de garage leidt.
Dit wordt de nieuwe toegang tot de tuin.


de toegang tot de egelschuilplaats

de schuilplaats zelf

Nu dinsdag wordt de houtkachel vanachter in de living geplaatst. De week nadien komt de pelletkachel in het bureau vooraan.

Geen opmerkingen: