dinsdag 22 januari 2008

Nieuwe foto's van de zijmuur, het dak en de veluxen van de living. De 2 laatste waren er al maar nog niet op de foto's.Zowel muur als dak zijn goed geïsoleerd. We halen bijna de passief huis-norm: 17,8 cm piepschuim/isemo/geëxpandeerd polystereen/schulpenschuim (veel te veel namen voor die irritante witte bollekes die overal kruipen). Met de substraatlaag en beplanting er nog bovenop zal 't dak dan SUPERgoed geïsoleerd zijn.

't vroegere werkhuis waar Steven zijn grootvader aan de vélos sleutelde...

...is toch wel wa van look veranderd

In de muur hebben we uiteindelijk besloten om er toch een raam in te steken. De verhoudingen van het raam zijn compleet bepaald volgens de maten van het spant en...de gulden snede ('k had nooit gedacht dat we dit ooit zouden toepassen in ons ontwerpen, de st-lucasdocenten zullen ons een pluim geven). 't Is misschien wel wa onorthodox om een raam op een muur te laten uitgeven, maar...op de plaats waar de ladder nu staat, komt later Steven zijn bonsaicollectie.

Nog iets over de draagstructuur van ons living: Steven zijn moeder zei onlangs dat de vorm van het spant doet denken aan de overkapping van een koets. Mja, zit wel iets in...'t spreekt alleszins wel tot de verbeelding bij sommigen.


Vandaag was een historisch moment: het allereerste zonnestraaltje van de avondzon dat naar binnen viel via de veluxen: jippie...'t wordt weer lente!vrijdag 18 januari 2008

We zijn er eindelijk aan begonnen. Eén van onze goeie voornemens voor het nieuwe jaar.

Efkes rewind |<<: sinds half oktober zijn onze werken aan de loft boven beëindigd en zitten we daar voorlopig genesteld. Na het slopen van alle muren beneden die te slopen waren, zijn we in december begonnen aan de opbouw van ons veranda/dressing/gang en living/chillkot/spinnekop. Eerst de funderingswerken gedaan tussen de buien en vrieskou door, wat langer aansleepte dan verwacht. Eind december zijn we dan effectief van start gegaan met de houtskeletbouw.

voor het slopen

en erna


Ondertussen zijn we al mooi gevorderd: de beide structuren zijn al opgebouwd. Zowel structuur als buitenbekleding van de wanden is volledig gemaakt van afvalhout, dat we voor een prijsje op de kop getikt hebben. De imperferkte latten (soms vergrijsd, soms met schors) geven interessante kleurschakeringen.
De daken liggen er ook al, wel nog met flapperende plastiek om de boel min of meer te beschermen tegen de regen.
In een latere fase worden beide daken groendaken.


veranda/dressing/gang


living/chillkot/spinnekop