dinsdag 22 januari 2008

Nieuwe foto's van de zijmuur, het dak en de veluxen van de living. De 2 laatste waren er al maar nog niet op de foto's.Zowel muur als dak zijn goed geïsoleerd. We halen bijna de passief huis-norm: 17,8 cm piepschuim/isemo/geëxpandeerd polystereen/schulpenschuim (veel te veel namen voor die irritante witte bollekes die overal kruipen). Met de substraatlaag en beplanting er nog bovenop zal 't dak dan SUPERgoed geïsoleerd zijn.

't vroegere werkhuis waar Steven zijn grootvader aan de vélos sleutelde...

...is toch wel wa van look veranderd

In de muur hebben we uiteindelijk besloten om er toch een raam in te steken. De verhoudingen van het raam zijn compleet bepaald volgens de maten van het spant en...de gulden snede ('k had nooit gedacht dat we dit ooit zouden toepassen in ons ontwerpen, de st-lucasdocenten zullen ons een pluim geven). 't Is misschien wel wa onorthodox om een raam op een muur te laten uitgeven, maar...op de plaats waar de ladder nu staat, komt later Steven zijn bonsaicollectie.

Nog iets over de draagstructuur van ons living: Steven zijn moeder zei onlangs dat de vorm van het spant doet denken aan de overkapping van een koets. Mja, zit wel iets in...'t spreekt alleszins wel tot de verbeelding bij sommigen.


Vandaag was een historisch moment: het allereerste zonnestraaltje van de avondzon dat naar binnen viel via de veluxen: jippie...'t wordt weer lente!Geen opmerkingen: