maandag 30 maart 2009

De tuin evolueert verder: stenen bijeen zoeken (zoals de gratis klinkers van Steven en Kathy: dank u wel! of de kasseien in Erembodegem), dan de stapelmuurtjes maken, opvullen met grond van onder de oude koer, hierdoor krijgt het moeras meer vorm, zitbankjes maken, groentenbedden voorbereiden (soms met assen uit onze kachels, soms met compost, soms helemaal niks),....en zo gaat het vooruit.
Hier al een aantal sfeerbeelden.Achterin de tuin, in het oosten, hebben we een aantal oude spiegels geplaatst, die de avondzon ons huis in weerkaatsen, wat ongewone lichteffecten als resultaat heeft:


Onlangs hebben we het "showraam" nog eens geopend en onze textielisolatie gecontroleerd: alles is nog steeds kurkdroog en ruikt enorm fris, zoals de was die buiten te drogen heeft gehangen. De kleren zijn zelfs frisser dan wanneer ze uit de plastic zakken (waarin ze bij ons zijn afgeleverd door de Kringwinkel) kwamen. De doomscenario's die door sommige sceptici zijn voorspeld zijn nog steeds niet uitgekomen: geen stank die vanop kilometers afstand te ruiken is, geen schimmels, geen muren die uit elkaar barsten etc... Wel 2 trotse bewoners, die 4°C gewonnen hebben met hetzelfde stookregime en dus 1/4 van hun stookkosten hebben uitgespaard aan het einde van de winter.


Met dit experiment zijn we onlangs verschenen in het tijdschrift Frontaal, uitgebracht door het Gents Milieufront. Het volledige artikel kan je hier lezen:
http://www.gentsmilieufront.be/downloads/GMF_Dossiers/goed_ingepakt.pdf


Geen opmerkingen: