vrijdag 1 februari 2008

Woow, de tijd gaat snel, al meer dan een week geleden dat er nog iets gepost is. We hebben nochtans niet stil gezeten.
We hebben nog een aantal muren betimmerd: de zijmuur van de living (aan de bonsaituin) en 2 muren aan de veranda (1 aan de ingang van de veranda en 1 half-transparant scherm).

de zijmuur van de living

de ingang van de veranda

het half-transparant scherm

De dakgoten zijn ondertussen ook uitgewerkt. We werken met een volledig gescheiden systeem. Enerzijds heb je het "bruin" water van de groendaken, dat via een waterspuwer in een soort moeras terecht komt. Dit water gaat via de grond naar de "grondwaterput" (oorspronkelijk aanwezig), waaruit het water wordt opgepompt voor het sanitair.
Anderzijds heb je het helder regenwater van de pannendaken (van het originele huis), dat ook via waterspuwers in een andere vijver belandt. Deze vijver zal fungeren als "regenwaterput" waaruit we ons water zullen halen om onze aquariums te verversen.
De spuwer met het bruine water zal niet gelijktijdig spuwen met de andere spuwers, aangezien de vegetatiemat eerst het regenwater absorbeert en pas later het overtollige water verder afgeeft. Zo zal er altijd muziek en spektakel zijn in onze tuin (toch als 't regenachtig weer is).

Maar voorlopig is er langs alle kanten drup. Onze flapperende plastiek die onze OSB op het dak een beetje moet beschermen is natuurlijk niet bestand tegen rukwinden van 100km/u zoals afgelopen nacht. Nietjes, stenen, planken,...'t doet allemaal niet uit om dat ding op zijn plaats te houden. Dus, hebben we maar besloten om het
nat te laten regenen en weer te laten drogen.
Volgende week (waarschijnlijk) komt onze EPDM-folie. Dan nog wachten op een paar dagen droog weer, de boel erop plakken en...dan is de veranda en living gereed !!!
(op de ramen na, maar dat is werk voor onze schrijnwerker)


Volgende fase wordt elektiriciteit en waterleiding (+ afvoer) leggen.


1 opmerking:

Anoniem zei

man man man, jullie zijn toch niet te doen!
ik ben benieuwd om het allemaal eens te zien.
goed idee dat je deze blog bent gestart, ik zal die zeker regelmatig checken!