vrijdag 29 februari 2008

Ten huize Plas - Bultynck, 1 week later:

Het pleisterwerk is afgekapt van muur in de vroegere living. Deze muur zullen we dan later cementeren zodat het reliƫf van de bakstenen bloot blijft.
Ongeveer van op dezelfde plaats getrokken, ziet de ruimte er nu veel ruimer uit.


ter oriƫntatie: vroeger...

...en nu natuurlijk

De afgekapte plaaster zullen we vermengen met de aarde in onze voortuin zodat kalk- en zonneminnende plantjes (zoals tijm, rozemarijn, salie,...) er goed zouden groeien. De muurtjes hebben we gestapeld met afbraakstenen: een goedkoper alternatief voor afvalverwerking dan opnieuw een container huren.


De grond in de achterbouw (de toekomstige living of vroeger werkhuis) is verder afgegraven. In deze put wordt binnenkort de chape gegoten.


De badkamer is intussen ook wat verder gevorderd. De lavabo is ingemetseld in een nis (wat vroeger een deuropening was.) Dit hebben we gedaan om plaats uit sparen in de badkamer. De lavabo
zelf hebben we gerecupereerd uit de oude veranda en krijgt nu een nieuw leven.


vroeger: de lavabo en de pomp

De muurtjes die het aquarium zullen ondersteunen zijn opgebouwd en en we hebben de afvoerbuis van de WC gestoken en alles weer netjes toegelegd.


1 opmerking:

valdilda zei

ongelooflijk gewoon hoe alles zo snel veranderd.
en super dat we het op deze manier perfect kunnen volgen :)