maandag 10 maart 2008

Vandaag voor het eerst chappe gelegd: uitgevoerd volgens de regels van het vak, die we gevonden hebben op een blog van een aannemer. Lang leve internet!
We hebben de werken opgesplitst in twee delen. In een eerste fase hebben we chappe gelegd in de veranda en living. Met andere woorden, we hebben
3 m³ chappe verzet en gladstreken op 1 dag met ons tweeën. In een tweede fase, eind deze week, zullen we het bureau doen (aan de straatkant).
de dekvloer in de veranda

de gewapende draagvloer in de living:
wordt nadien geïsoleerd en bedekt met chappe/parket

Vorige week hebben we de vloer aan de achterzijde (slaapkamer, deel badkamer en keuken) van het huis geïsoleerd en voorzien van een roostering. Hierop wordt volgende week de parket genageld. De roostering hebben we gemaakt van paletten, die omgekeerd op de isolatie liggen. Zo worden de lasten gelijkmatig verdeeld over de isolatie en zijn er geen koudebruggen, aangezien de isolatie niet onderbroken wordt door de roostering. De poten van de paletten vormen de eigenlijke roostering waarop de parket zal genageld worden.

de roostering in de badkamer


de roostering in de keuken

detail

Zowel paletten als isolatie (= hetzelfde piepschuim dat we in ons dak gebruikt hebben) hebben we via ebay voor een prijsje op de kop kunnen tikken. We proberen het gebruik van nieuw gekochte materialen te beperken. Enerzijds om de kosten te drukken en anderzijds vanuit ecologisch standpunt.


Geen opmerkingen: