maandag 18 augustus 2008

De Fermacell hangt aan de muur, alles is dampdicht en er is geen stro meer te bespeuren. Alles is reeds gevoegd en mooi glad geschuurd.
Fermacell is veel handiger dan Gyproc
, voor amateurs althans... Een voegje van 5mm is veel gemakkelijker af te werken dan die brede banden die zo kenmerkend zijn voor Gyproc. Je kan ook in de massa van de plaat schuren, terwijl bij Gyproc het laagje karton belemmert. Randen kan je mooi recht zagen met een decoupeerzaag ipv brokkelige randen te snijden met een breekmes. Ze zijn ook steviger: de cellulosevezels zitten, als een soort wapening, in de gipsmassa, terwijl bij Gyproc de cellulose (papier) aan de buitenzijde hangt. Op die manier bezwijken de platen niet zomaar onder hun eigen gewicht. En zo zijn er wel nog voordelen.Ons sas, aan de "privé"-voordeur is sinds vandaag geïnstalleerd. Het is opgebouwd uit 6 serreramen van 50 jaar oud met 3-delige houten kaders (120 x 118) van pitch pine. Deze deur is voor één keer opendraaiend, ipv een schuifdeur. Hiervoor hebben we de originele verroeste scharnieren, die nog op de ramen hingen, hergebruikt.
Het sas moet ervoor zorgen dat er in de winter zo weinig mogelijk warmte ontsnapt wanneer de buitendeur open gaat.

zicht vanuit de keuken

zicht vanuit het bureau


zicht van in het sas


De badkamer is nu helemaal af: alle latjes hangen er aan en...wat nog veel belangrijker is, de WC is geïnstalleerd. Aangezien alles nu luchtdicht is, konden de heerlijke geuren der riolen niet meer ontsnappen uit ons huis. Maw het stonk! Maar dat is nu voorbij. Fieuw...Geen opmerkingen: