donderdag 7 augustus 2008

We hebben de voorgevel langs binnen geïsoleerd. Tot 1m hoogte hebben we piepschuim van 8,8 cm rechtstreeks tegen de wanden geplaatst. Aangezien ons huis van 1909 dateert, maakten ze toen geen gebruik van waterkeringen, waardoor tot op die hoogte opstijgend grondvocht in de muren zit. Boven 1m en vóór het piepschuim hebben we het houtskelet opgevuld met stro. Op die manier zorgen we ervoor dat er geen vocht aan het stro kan.

piepschuim tot +-1m

Ons huis is in de loop der jaren al verschillende keren door verschilende generaties verbouwd geweest. Het resultaat was, wanneer we de valse wanden afbraken, een allegaartje van materialen en muurdiktes: 1-steense muren uit de jaren 60, betonnen kolom, originele 2-steense muren,....Om terug wat eenheid te brengen in de ruimte
hebben we het houtskelet op één lijn gezet en dit nadien opgevuld. Daardoor is onze isolatiedikte ook telkens anders. Het variëert van 15cm tot 30cm.


+-30cm stro boven de ramen


Stro is alleszins een dankbaar isolatiemateriaal: goedkoop, flexibel, makkelijk te plaatsen (gewoon in de structuur stampen) en vlot te verkrijgen (zeker wanneer vaderlief zijn paardenstal in de buurt staat).

de verschillende vellen dampscherm lekvrij aan elkaar plakken en aansluiten op de raamkozijnen

Intussen is alles dampdicht gemaakt en kunnen we morgen de Fermacell op de structuur beginnen hangen.



Geen opmerkingen: