woensdag 31 december 2008

2 Weken geleden hebben ze de houtkachel komen installeren. Toen ons huis nog een winkel was, uitgebaat door Stevens grootouders, werden hier oa kachels van Nestor Martin verkocht. We vonden op de zolder zelfs nog een oude lichtreclame van Nestor Martin. Toeval of niet, we kozen een kachel van hetzelfde merk. Het model Q13 heeft een vermogen van 6 kW, secundaire verbranding en je kan er stukken tot 33 cm in verbranden. Handig om alle (onbehandelde) restjes hout van de verbouwingswerken in te verbranden. Samen met de pelletkachel (zie vorige posts) is dit onze enige warmtebron. De kachels zijn geplaatst op de uiterste punten van de leefruimte. Als de elektriciteit uitvalt (voor besturingssysteem van de pelletkachel) of pellets niet meer voorradig of onbetaalbaar zijn, dan kunnen we ons nog steeds opwarmen aan de houtkachel. Zo blijven we toch gedeeltelijk onafhankelijk van om het even welke energieleverancier.
Ons huis is nu volledig ingepakt met kleren en Celit. Ook aan de voorgevel hangt er een laag Celit, hoewel er geen kleren achter zitten. Dit dient om de gevel te beschermen tegen vocht en om koudebruggen weg te werken.


voorgevel
achtergevel


Ook de eerste netten hangen al aan de zijgevel, de andere gevels volgen. Oorspronkelijk wouden we schapendraad gebruiken, maar deze bleek iets buigzamer te zijn dan verwacht en moeilijk op te spannen, waardoor hij tegen de Celit plakte. Vandaar dat we ruwe, verroeste wapeningsnetten hebben gebruikt, die door hun stijfheid makkelijker op afstand zijn te houden. Hierop komen binnenkort bamboeschermen om de slagregen tegen te houden en dan laten we het geheel overgroeien door allerlei klimplanten. De klimplanten zullen enerzijds als extra isolator en regenscherm dienen en anderzijds als zonnewering in de zomer.
zijgevelGeen opmerkingen: