zondag 18 januari 2009

Door de sneeuw en extreme vrieskou van de afgelopen weken waren we genoodzaakt om de werken aan de gevel eventjes stil te leggen. We zijn dan in de plaats opnieuw binnen met de werken herbegonnen, in de logeerkamer/bergruimte. De vloer hadden we een tijdje geleden al gelegd. Aan de binnenkant van de voorgevel (zuid) hebben we, zoals in het bureau, de muur geïsoleerd met stro. De oostgevel is, zoals je al weet, langs buiten geïsoleerd met kleren. De muur die grenst aan het andere woongedeelte (noord) zal later worden ingeblazen met cellulosevlokken. Deze muren zijn allemaal dampdicht gemaakt en hebben we bekleed met Fermacell en gevoegd.
Binnen de ruimte hebben we nog een valse wand geplaatst, waarachter we de pelletzakken zullen stockeren. Zo kunnen we onze voorraad voor een gans stookseizoen (ongeveer 150 zakken van 15kg) droog, brandvrij en afgesloten bewaren.


De schouwmantel in arduin is doorgetrokken tot in de logeerkamer/bergruimte. Zo ontstaat een monumentaal stenen volume dat zich als het ware middenin de ruimte bevindt. In de kern van deze stenen kolom ligt het toilet.

zicht vanuit het bureau

zicht vanuit de logeerkamer

De houten kastenwand wordt tot helemaal achteraan doorgetrokken. Tegenover het toilet wordt er een 2e, kleiner aquarium (1m lang) ingewerkt. De vissen, in plaats van de boekskes, zullen hier voor de animatie zorgen...


de poten voor het aquarium staan er al
daarvoor komt een houten schuifwand

Geen opmerkingen: