woensdag 5 mei 2010

GEVELTUINACTIE

Op 21 april organiseerde het Wereldhuis in Aalst, met de medewerking van Mier, een geveltuinactie. Om zich kenbaar te maken bij haar naaste buren, schonk het vernieuwde Wereldhuis aan elke geïnteresseerde bewoner van de Nieuwbeekstraat een geveltuintje. Enkele dagen voordien gingen we de straat op, op zoek naar enthousiastelingen die hun straat wat wilden opfleuren. Uiteindelijk werden er 16 geveltuintjes aangelegd! Door het grote aantal deelnemers kregen we een regelmatige herhaling van groen in slechts een kort stukje straat. De repetitie geeft een mooi effect, dat je moeilijk kan ontgaan wanneer je door de straat wandelt. Je wordt spontaan vrolijk bij de aanblik van die lapjes natuur tussen die grijze massa beton.


Hopelijk is deze actie een voorbeeld voor andere buurten. Als (alle) Aalstenaars zich verenigen en elk een geveltuintje aanplanten, krijgen we al snel een groenere stad. Je moet niet altijd wachten op wat van hogerhand wordt beslist...


Neem wel enkele regels in acht. Je geveltuintjes mag max 50cm breed zijn en zo lang als je eigen gevel. Je moet er ook voor zorgen dat het voetpad min 100cm breed blijft.

1 opmerking:

Bruno Verschaeve zei

16 Geveltuintjes ... Super resultaat!